728 x 90

Hennessey спира производството на Venom GT

    Американският супер автомобил е изключително популярен, но в този смисъл „производство” не е съвсем точен, тъй като от 2010 година специалистите на Hennessey са създали 12 коли Venom GT и един прототип. Половината коли са купета, а другата половина – кабриолети, означени като Spyder. Последният Venom GT естествено получава названието Final Edition, а заедно с

    Американският супер автомобил е изключително популярен, но в този смисъл „производство” не е съвсем точен, тъй като от 2010 година специалистите на Hennessey са създали 12 коли Venom GT и един прототип. Половината коли са купета, а другата половина – кабриолети, означени като Spyder.

    Последният Venom GT естествено получава названието Final Edition, а заедно с него и малки промени в оцветяването, цената му е 1,2 милиона долара и колата вече е продадена. В началото на производството мощността на Venom GT беше 1000 конски сили, а тази на Final Edition е 1451 конски сили. Супер автомобилът, базиран на шасито на Lotus Exige, се задвижва от 7-литров V8 мотор с две турбини, който има максимален въртящ момент 1745 Nm. Предавателната кутия е Ricardo с 6 предавки.

    Venom GT във версия купе постигна 435,31 км/ч на 14 февруари 2014 година в Космическия център „Кенеди” на пистата, на която кацаха совалките. Това е световен рекорд, а кабриото също не остана по-назад. През 2016 година, на 25 март Venom GT, но версия Spyder записа 427,4 км/ч в базата на американските ВВС в Лемур, Калифорния.

    От Hennessey отбелязват, че Venom GT е първият супер автомобил в света със съотношение 1:1 между мощността и теглото. През януари 2013 година Venom GT постигна световен рекорд, признат и от „Гинес” за най-бързо ускорение от 0 до 300 км/ч – 13,61 секунди.

    На мястото на Venom GT Hennessey планира да представи новия си модел Venom F5, като това трябва да стане по-късно тази година. Според информация от компанията, колата ще е с мощност 1500 конски сили и ще се ускорява от 0 до 100 км/ч за 2 секунди. Само за справка – Venom GT постига това за 2,7 секунди.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт