728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Македония става рай за автомобилната индустрия на Балканите!

  Македония с нейните 2,1 милиона жители има 20 000 служители в производството, свързано с автомобилната индустрия, с тенденция за увеличаване на тази бройка. Почти 1% от населението на страната работи в автомобилната индустрия, като служителите вземат средно по 400 евро заплата. Преди 10 години в западната ни съседка навлизат фирми като Delfi, Adient, Lir, Johnson

  Македония с нейните 2,1 милиона жители има 20 000 служители в производството, свързано с автомобилната индустрия, с тенденция за увеличаване на тази бройка. Почти 1% от населението на страната работи в автомобилната индустрия, като служителите вземат средно по 400 евро заплата.

  Преди 10 години в западната ни съседка навлизат фирми като Delfi, Adient, Lir, Johnson Matthey, Kostal, Kemet, в резултат на което равнището на безработицата в Македония от 38% намалява на 23 процента.

  Частите за автомобилната индустрия заемат половината от износа на страната, който е 4,3 милиарда евро през миналата година. В момента Македония в тяхната инфраструктура инвестира 800 милиона евро, като ще бъдат посторени 170 километра магистрали.

  В България в автоиндустрията има над 33 000 заети работници. Приходите, генерирани от компаниите в този сегмент за 2015 г. възлизат на 1,55 млрд. евро и съставляват 3,5% от БВП на страната.

  Autoclub.bg
  ADMINISTRATOR
  ПРОФИЛ

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget