728 x 90

Нова физиономия за Jeep Cherokee

Петото поколение на Jeep Cherokee, което се появи през 2013 година, меко казано раздели на две феновете на марката, а освен това моделът се раздели с концепцията за истински всъдеход и премина в лагера на кросоувърите. Кардиналната промяна на философията, заложена в Cherokee не се оказа добро решение – миналата година продажбите на американския пазар

Петото поколение на Jeep Cherokee, което се появи през 2013 година, меко казано раздели на две феновете на марката, а освен това моделът се раздели с концепцията за истински всъдеход и премина в лагера на кросоувърите.

Кардиналната промяна на философията, заложена в Cherokee не се оказа добро решение – миналата година продажбите на американския пазар едва надхвърлиха 200 000 бройки. Което е скромно постижение, като се има предвид, че Honda CR-V и Toyota RAV4 постигнаха по над 350 000 продажби.

Сега идва време за фейслифт и в FCA са решили, че дизайнът на някогашната офроуд икона има нужда от промяна.

Шпионските снимки на прототипите, които участват в изпитания показват, че дизайнерите са се върнали към по-консервативно излъчване, а оформлението на фаровете се приближава до тези на Grand Cherokee и компактния Compass.

Очаква се, че на борда на обновения Cherokee ще се появи новият 2-литров турбо мотор от фамилията Tigershark. В Европа моделът се предлага основно с турбодизели, идващи от FIAT с обем 2 и 2,2 литра, като мощността им варира от 140 до 200 конски сили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт