728 x 90

Вижте Hennessey Venom F5 отвътре

Hennessey Performance показа как изглежда интериора на хипер автомобила Venom F5, за който американците твърдят, че ще е най-бързата кола на света. На страницата на компания се появи изображение на волана и част от арматурното табло на Venom F5. От снимката се вижда, че на волана са качени основните функции по управление на автомобила –

Hennessey Performance показа как изглежда интериора на хипер автомобила Venom F5, за който американците твърдят, че ще е най-бързата кола на света. На страницата на компания се появи изображение на волана и част от арматурното табло на Venom F5.

От снимката се вижда, че на волана са качени основните функции по управление на автомобила – бутонът за стартиране на двигателя, електронния превключвател на предавките, копчето за превключване на дългите светлини и бутонът за активиране на режима за ускорение Boost.

А дигиталния дисплей предлага и възможност за получаване на информация за работата на системата за възвръщане на кинетичната енергия при спиране ERS. Това решение е изцяло заимствано от най-технологично развитите състезателни автомобили, при които тази енергия се превръща в допълнителна мощност при ускорение и изпреварване.

Venom F5 е изграден върху карбоново шаси, като каросерията също е изработена от подобни сплави. Автомобилът получава 7,4-литров V8 мотор с две турбини и има мощност 1600 конски сили и 1762 Nm максимален въртящ момент.

Максималната скорост на новото творение на Hennessey е 482 км/ч, като производствената серия е от 24 коли, всяка една от които ще е с базова цена 1,6 милиона долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт