728 x 90

Hennessey обеща 1200 конски сили за Corvette ZR1

    Новият Corvette ZR1 e най-бързият и мощен суперавтомобил, създаван от Chevrolet, а при дебюта му на изложението в Дубай през ноември от компанията обявиха, че колата се задвижва от 6,2-литров V8 с компресор и мощност 755 конски сили. Естествено, тунинг компанията Hennessey почти веднага зарадва феновете на доработените автомобили с новината, че може да им

    Новият Corvette ZR1 e най-бързият и мощен суперавтомобил, създаван от Chevrolet, а при дебюта му на изложението в Дубай през ноември от компанията обявиха, че колата се задвижва от 6,2-литров V8 с компресор и мощност 755 конски сили.

    Естествено, тунинг компанията Hennessey почти веднага зарадва феновете на доработените автомобили с новината, че може да им осигури доста по-мощна версия на ZR1.

    Специалистите от Тексас обещават три пакета подобрения за ZR1, които ще означават и три нива на мощност: HPE850, HPE1000 и HPE1200. Както подсказва името на всеки пакет мощността на ZR1 ще нарасне сериозно в сравнение със серийните 755 коня.

    Топ версията HPE1200 означава 1200 конски сили и 1445 Nm максимален въртящ момент. С този вариант на мотора ZR1 ще се ускорява от 0 до 96 км/ч за 2,2 секунди и ще има максимална скорост 370 км/ч.

    Промените по мотора включват нови елементи за компресора, който работи при по-висока скорост, специални алуминиеви бутала и т.н, както и изцяло нови настройки на електронния блок, който управлява работата на двигателя.

    Все още обаче няма информация колко точно ще струват тези тунинг пакети, а цената на ZR1 стартира от 119 995 долара в Щатите.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт