728 x 90

McLaren тества изцяло електрически прототип

    McLaren е започнал първи тестове на изцяло електрически автомобил, съобщава британското издание Autocar. Производителят е още в много ранен етап на разработка на машината, но вече съществува първи негов прототип. Засега няма шпионски снимки на колата и не се знае каква форма и размери има тя. По предишна информация, електрическият супер автомобил на McLaren ще

    McLaren е започнал първи тестове на изцяло електрически автомобил, съобщава британското издание Autocar. Производителят е още в много ранен етап на разработка на машината, но вече съществува първи негов прототип.

    Засега няма шпионски снимки на колата и не се знае каква форма и размери има тя. По предишна информация, електрическият супер автомобил на McLaren ще бъде идеен наследник на 675 LT, което означава, че ще има ускорение от място до 100 км/ч за под три секунди.

    Все още най-голям проблем пред инженерите на фирмата остава технологията на батериите. По думите на един от главните инженери там, около половин час на писта при пълно натоварване ще изразходи напълно една голяма батерия, разработена по наличната сега технология.

    Имайки предвид това, напълно електрически McLaren ще стане факт не по-рано от 2020 година или дори малко по-късно. Междувременно компанията ще продължи с разработката на хибридни машини.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт