728 x 90

Volkswagen няма да пусне новата Jetta в Европа

Volkswagen обяви официално, че няма намерение да продава седмото поколение на седана си Jetta на европейския пазар. Това стана ясно от обширен текст на фирмата, детайлизиращ новия модел. Точна причина за това решение не се посочва, но от Volkswagen обясняват, че новата Jetta е доста по-голяма от своя предшественик, като по размери тя е близка

Volkswagen обяви официално, че няма намерение да продава седмото поколение на седана си Jetta на европейския пазар. Това стана ясно от обширен текст на фирмата, детайлизиращ новия модел.

Точна причина за това решение не се посочва, но от Volkswagen обясняват, че новата Jetta е доста по-голяма от своя предшественик, като по размери тя е близка до актуалното поколение Passat в Европа.

Най-вероятно потенциалното застъпване на двете като предлагано място и двигатели, а и сериозната им технологична близост, е накарало немците да се откажат от лансирането на модела на Стария континент.

До края на годината се очаква новата Jetta да стъпи на пазара в Китай, като там седанът ще носи името Sagitar. Междувременно, още през втората половина на годината, Arteon ще бъде изпратен на американския пазар.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт