728 x 90

BP23 ще е най-бързият в историята на McLaren

Новият модел на McLaren, който засега носи работното наименование BP23 и ще струва 1,6 милиона лири бройката. Британците го наричат „хипер GT” и ще припомни за легендата F1, като също като модела от 90-те, ще е триместен, като водачът е позициониран в средата. Но BP23 ще е по-бърз от McLaren F1 и ще има максимална

Новият модел на McLaren, който засега носи работното наименование BP23 и ще струва 1,6 милиона лири бройката. Британците го наричат „хипер GT” и ще припомни за легендата F1, като също като модела от 90-те, ще е триместен, като водачът е позициониран в средата.

Но BP23 ще е по-бърз от McLaren F1 и ще има максимална скорост 391 км/ч.

Отсега се знае, че BP23 ще е с хибридно задвижване, като системата ще включва бензинов двигател и поне един електромотор.

McLaren вече показа скеч, на който е указана позицията на водача и арматурно табло, ориентирано изцяло към него.

Главният изпълнителен директор на McLaren Майк Флюит потвърди в Женева, че новият модел ще бъде представен преди края на годината.

Производствената серия ще е от 106 коли, като всички те са вече запазени или капарирани.

Всеки един от 106-те BP23 ще се предлага с богати възможности за индивидуализация, осигурени от Special Operations Division (MSO) на McLaren.

Все още обаче не е ясно какво ще е серийното наименование на BP23, но моделът няма да получи име с цифрово означение като по-евтините модели на марката.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт