728 x 90

Още 3 модела на Volkswagen получават R версия

    Според все още непотвърдена информация Volkswagen планира да лансира тази година R версии на три от моделите си: Tiguan, T-Roc и Arteon. Вече е вън от съмнение, че VW планира да възроди подмарката R – в компанията има самостоятелно подразделение с това име, а до края на 2016 година WRC автомобилите на марката се казваха

    Според все още непотвърдена информация Volkswagen планира да лансира тази година R версии на три от моделите си: Tiguan, T-Roc и Arteon.

    Вече е вън от съмнение, че VW планира да възроди подмарката R – в компанията има самостоятелно подразделение с това име, а до края на 2016 година WRC автомобилите на марката се казваха Polo R WRC, въпреки че сега в гамата на концерна присъства само Golf R.

    В същото време папараците на няколко пъти вече засякоха тестове на по-мощни версии на Tiguan и Arteon на Северната дъга на „Нюрбургринг”, така че развитието им вече е на етап предсерийни прототипи.

    Според списание Auto Bild, Tiguan R ще получи 2,5-литров 5-цилиндров двигател, като според пазарните стратези на VW, този модел ще е най-популярният измежду трите нови предложения на R подразделението.

    Засега информацията за техническите характеристики на трите нови модела са оскъдни, но се очаква T-Roc R да е с мощност 310 конски сили, а Arteon R също да получи 2,5-литров двигател.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт