728 x 90

Volkswagen загатна за новия си кемпер, дебютира през август

Миналогодишния концепт Volkswagen California XXL ще се превърне в сериен модел по-късно тази година. Немският производител представи първите скици на масовия California от следващото поколение, който ще направи своя дебют по време на специализирано изложение в Дюселдорф. На борда на машината ще има голямо легло, което ще се намира точно под огромния стъклен покрив. Налице

Миналогодишния концепт Volkswagen California XXL ще се превърне в сериен модел по-късно тази година. Немският производител представи първите скици на масовия California от следващото поколение, който ще направи своя дебют по време на специализирано изложение в Дюселдорф.

На борда на машината ще има голямо легло, което ще се намира точно под огромния стъклен покрив. Налице са също така и баня с тоалетна, както и кухненски бокс с мивка, хладилник и печка на газ.

Новото поколение на кемпера се базира на големия бус Crafter, което може да ни подскаже какво ще бъде задвижването. Най-вероятно, най-разпространената версия ще има 2.0-литров турбодизелов мотор със 190 к.с., който ще работи заедно с автоматична трансмисия и двойно предаване.

Очаква се продажбите на новия кемпер да започнат преди края на годината, за да могат потребителите да се подготвят за следващия сезон, в който той може да се използва. От 1988 година насам Volkswagen е продал над 100 000 бройки от California.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт