728 x 90

Lexus IS получава битурбо V6 с 400 к.с.?

    Според неофициална информация, Lexus планира да даде на най-малкия си седан IS мощен V6 мотор с две турбини. Това най-вероятно ще се случи през 2020 година, когато на пазара би трябвало да се появи следващата генерация на возилото. Според наличните към този момент детайли, става дума за 3.5-литровия V6 агрегат, който вече се предлага в

    Според неофициална информация, Lexus планира да даде на най-малкия си седан IS мощен V6 мотор с две турбини. Това най-вероятно ще се случи през 2020 година, когато на пазара би трябвало да се появи следващата генерация на возилото.

    Според наличните към този момент детайли, става дума за 3.5-литровия V6 агрегат, който вече се предлага в новия LS. Мощността ще бъде около 400 к.с. и ще достига до колелата посредством 10- или 8-степенна автоматична скоростна кутия.

    Тази потенциална версия не бива да се разглежда като конкурент на BMW M3 и другите представители в неговия клас. Целта ще бъде комфортът да бъде запазен, но шофьорът да разполага със сериозна мощност във всеки един момент.

    Все пак, информацията към момента е доста съмнителна, тъй като Lexus дори не е обявил със сигурност, че ще има следващо поколение IS. Предстои рещение за бъдещето на модела да бъде взето съвсем скоро.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт