728 x 90

Isuzu изненада с двойка офроуд концепти

Isuzu не е от най-дейните компании в автомобилната индустрия, тъй като предлага изключително специфично моделно портфолио с пикапи и високопроходими модели. Именно офроуд машините са специалитета на японците, които изненадаха аудиторията с интересно дуо от концепти. Става дума за серията Concept X, която се базира на D-Max и MU-X. Първата студия е пикап, а втората

Isuzu не е от най-дейните компании в автомобилната индустрия, тъй като предлага изключително специфично моделно портфолио с пикапи и високопроходими модели. Именно офроуд машините са специалитета на японците, които изненадаха аудиторията с интересно дуо от концепти.

Става дума за серията Concept X, която се базира на D-Max и MU-X. Първата студия е пикап, а втората е голям SUV, изграден на рама шаси.

Двете машини споделят еднакъв 3.0-литров дизел от Евро емисионна норма 5, но това е нормално с оглед на концептуалния характер на разработката. Моторът работи с 6-степенна автоматична скоростна кутия, която праща мощността до четирите колела.

Отстоянието от земята и на двете машини е 370 мм, а ъглите на заход са 49.7 градуса. Това превръща Concept X в един наистина проходим автомобил, но за съжаление не очакваме серийно производство.

Доста сериозни модификации спрямо серийните коли са направени по окачването, а част от компонентите по екстериора са изработени специално за проекта.

MU-X е SUV модел, който се продава в Австралия в специфичния клас на луксозните джипки с рама окачване. D-Max е пикап, който е добре познат и в Европа.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт