728 x 90

Бихте ли дали 8500 долара за Ford Focus с V8 от Mustang?

Първото поколение Ford Focus буквално революционизира сектора на компактните автомобили. В години, в които доминиращи сили бяха скуката и еднообразието, моделът на Синия овал влезе в продажба със свеж дизайн, интересен интериор и добри технологии.  Една от огромните липси за феновете обаче беше наличието на 6-цилиндров мотор за върховата RS версия. VW Golf от това

Първото поколение Ford Focus буквално революционизира сектора на компактните автомобили. В години, в които доминиращи сили бяха скуката и еднообразието, моделът на Синия овал влезе в продажба със свеж дизайн, интересен интериор и добри технологии. 

Една от огромните липси за феновете обаче беше наличието на 6-цилиндров мотор за върховата RS версия. VW Golf от това време можеше да се похвали с подобна разработка, но Focus остана единствено с 4-цилиндрови агрегати.

Но решение за този проблем има. Автомобилен ентусиаст от Америка продава първо поколение триврат Фокус, оборудван с V8 двигател от Mustang. Не се казва каква е максималната мощност, но тя се предава към задните колела.

Машината се носи на окачване от Kugel Performance, което е било поставено от специалисти в бранша. Към момента колата разполага с чисто нова спирачна система и като цяло е изминала под 100 км. след като проектът е бил завършен.

Исканата цена е 8500 долара, но продавачът казва още, че би се съгласил на бартер за друго превозно средство. Освен това, възможна е и продажбата на шасито със задвижването като отделна оферта.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт