728 x 90

Porsche показа модерен наследник на легендарния Moby Dick

Porsche зарадва феновете си с модерна интерпретация на легендарния си състезателен автомобил Moby Dick, който печели куп състезания през 70-те години на миналия век. Новият модел, който се казва просто 935, се базира на сериен 911 GT2 RS. Върху стандартната каросерия е поставено изцяло ново тяло, което напомня с дългата си опашка формите именно на Moby

Porsche зарадва феновете си с модерна интерпретация на легендарния си състезателен автомобил Moby Dick, който печели куп състезания през 70-те години на миналия век.

Новият модел, който се казва просто 935, се базира на сериен 911 GT2 RS. Върху стандартната каросерия е поставено изцяло ново тяло, което напомня с дългата си опашка формите именно на Moby Dick.

Все пак, задвижването не е изцяло стандартно, като различни промени по 3.8-литровия двигател с две турбини са спомогнали за увеличаване на мощността до 700 к.с. Силата се предава до колелата посредством 7-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя.

Логично, машината няма да може да се кара по обществените пътища и ще бъде предназначена само за употреба на писта. Porsche планира да произведе точно 77 копия от нея, като всяко едно ще се продава срещу около 700 000 евро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт