728 x 90

Вижте новия Ford Focus ST на тестове на Нюрбургринг (видео)

    Ford продължава усилено да се подготвя за лансирането на следващото поколение Focus ST, като прототипи на модела биват заснемани на различни места из Европа.  Последният такъв случай бе на пистата Нюрбургринг, където на видео бяха хванати два прототипа. Видео от YouTube канала Automotive Mike показва, че от Синия Овал натискат здраво Focus ST по трасето

    Ford продължава усилено да се подготвя за лансирането на следващото поколение Focus ST, като прототипи на модела биват заснемани на различни места из Европа. 

    Последният такъв случай бе на пистата Нюрбургринг, където на видео бяха хванати два прототипа. Видео от YouTube канала Automotive Mike показва, че от Синия Овал натискат здраво Focus ST по трасето в търсене на най-добрите настройки на окачването и кормилната система.

    Макар и засега да няма официално потвърждение от марката, изглежда в крайна сметка ще бъде избран 2.3-литров мотор за задвижването на спортния хечбек. Досега като за възможност се считаше и 1.5-литровия турбо двигател на фирмата.

    От шпионски снимки се потвърждава информацията за автоматична трансмисия за модела. Най-вероятно става дума за преработена версия на 8-степенния автомат на стандартния нов Focus, който вече не използва два съединителя, а хидротрансформатор.

    Предварителните прогнози сочат, че ST ще има около 270 к.с., които ще му позволят да ускорява от покой до 100 км/ч за около 6.5 секунди. Разбира се, предвижда се и варинт с ръчна скоростна кутия.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт