728 x 90

Porsche 911 GT2 RS MR с нов рекорд на Нюрбургринг

Porsche реши да си върне рекорда за най-бърза обиколка на немската писта Нюрбургринг с автомобил, който е годен за употреба по обществените пътища. За целта немците използваха 911 GT2 RS доработен с подкрепата на Manthey-Racing. Екипът на Porsche с пилот Ларс Керн успя да завърти завоите на Зеления Ад за точно 6:40.3 минути, което е с

Porsche реши да си върне рекорда за най-бърза обиколка на немската писта Нюрбургринг с автомобил, който е годен за употреба по обществените пътища. За целта немците използваха 911 GT2 RS доработен с подкрепата на Manthey-Racing.

Екипът на Porsche с пилот Ларс Керн успя да завърти завоите на Зеления Ад за точно 6:40.3 минути, което е с около седем секунди по-добро постижение от това на "стандартен" 911 GT2 RS.

Засега не са ясни подобренията, които е получил автомобила от състезателния отбор. Все пак, Porsche казва, машината не е загубила възможността си да се движи по обществени пътища, което прави рекорда валиден.

Новият рекорд поставя автомобила над доста по-мощни и екзотични машини като McLaren P1 LM и изцяло електрическия Nio EP9.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт