728 x 90

Сензация: Най-бързият McLaren е дело на българин (видео)

Талантливият българин Александър (Алекс) Алексиев бе един от първите, който подкара едно от най-новите чудеса на автомобилната индустрия – McLaren Speedtail. Оказа се, че Алекс Алексиев е един от старшите дизейнери на британсакта марка и е главният "виновник" за направата на хиперколата, считана за морален наследник на легендата McLaren F1. 31-годишният българин с американско гражданство

Талантливият българин Александър (Алекс) Алексиев бе един от първите, който подкара едно от най-новите чудеса на автомобилната индустрия – McLaren Speedtail. Оказа се, че Алекс Алексиев е един от старшите дизейнери на британсакта марка и е главният "виновник" за направата на хиперколата, считана за морален наследник на легендата McLaren F1.

31-годишният българин с американско гражданство е работил по интериора на McLaren 720S, а сега и по триместния Speedtail.

Роденият в София Алекс е привлечен в "Макларън" перди 4 години, като преди това е работил в САЩ за BMW, Volvo и Nissan. Александър е роден на 7 Март 1987 г. в София. Семейството му напуска страната, когато малкият Сашко е 2-годишен и пристигат в САЩ.

Speedtail е най-бързият McLaren в историята. Хиперколата е хибрид с бензинов битурбо 4-литров V8 двигател плюс електромотор, чиято сумарна мощност възлиза на 1050 конски сили. От 0 до 300 км/ч Speedtail ускорява за 12,8 секунди. Максималната скорост на колата е 403 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт