728 x 90

Nio ES6 е китайски електрически SUV с над 500 к.с.

Базирана в Шанхай компания Nio представи втория си сериен модел. Това е SUV автомобилът с име ES6, който разполага с изцяло електрическа задвижваща система. Създателите на джипката се надяват, че тя ще им донесе множество нови клиенти, тъй като ще е далеч по-достъпно предложение от първия автомобил от Nio, по-големият ES8. В зависимост от избраната

Базирана в Шанхай компания Nio представи втория си сериен модел. Това е SUV автомобилът с име ES6, който разполага с изцяло електрическа задвижваща система.

Създателите на джипката се надяват, че тя ще им донесе множество нови клиенти, тъй като ще е далеч по-достъпно предложение от първия автомобил от Nio, по-големият ES8.

В зависимост от избраната версия, максималната мощност на автомобила достига цели 536 к.с., които се предават до четирите колела посредством двумоторна система.

Интересното тук е, че ES6 използва два различни по устройство електромотора, като единият е отговорен за движението с ниска скорост, а другият се включва при по-високи натоварвания. Най-мощната версия на модела ще ускорява от място до 100 км/ч за 4.7 секунди.

Стандартната модификация използва 70-киловатчасова батерия, докато срещу доплащане може да бъде поръчана и 84-кВтч батерия. Тя осигурява пробег с едно зареждане от над 500 километра измерено по цикъла NEDC.

Nio ES6 ще стартира на цена от местния валутен еквивалент на почти 52 000 долара. По-мощната версия ще стартира от около 58 000 долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт