728 x 90

Какво му трябва на един бус? Двигател от Porsche 911

Германският пазар на употребявани автомобили предлага повече от интересни коли, включително и VW T5 Transporter Multivan… с двигател на 911 Turbo. Според дилъра, който продава колата, това е идеалният компромис между задвижване на спортен автомобил и възможност да возите повече хора. Освен това, интериорът също е облагороден с елементи от 911 – седалките, воланът и

Германският пазар на употребявани автомобили предлага повече от интересни коли, включително и VW T5 Transporter Multivan… с двигател на 911 Turbo.

Според дилъра, който продава колата, това е идеалният компромис между задвижване на спортен автомобил и възможност да возите повече хора. Освен това, интериорът също е облагороден с елементи от 911 – седалките, воланът и арматурното табло са директна заемка от спортния модел.

Бусът се задвижва от 3,6-литров 6-цилиндров боксер от 911 Turbo (997), а моторът е получил турбо и компютър, управляващ работата на двигателя от 911 GT2. С тях мощността на мотора е впечатляващите 572 конски сили. Което осигурява максимална скорост от около 300 км/ч – идеално решение за германските аутобани.

Моторът задвижва задните колела чрез 6-степенна механична трансмисия, която също идва от 997 Turbo и работи с диференциал с ограничено приплъзване.

Но спортното задвижване не е отнело от комфорта на борда на вана. Налице са климатик, отполяеми седалки, круиз контрол, екран за седящите отзад и инфотейнмънт система, която поддържа Apple CarPlay и Android Auto.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт