728 x 90

Инвеститори съдят Мъск заради Twitter

    Изявите на Илън Мъск в Twitter му носят само проблеми в последно време. Комисията по ценните книжа в Щатите отново го разследва заради публикациите му в социалната мрежа, тъй като те влияят на цените на акциите на компанията и представляват информация, чрез която може да се манипулира курса на ценните книжа на Tesla. Сега идва

    Изявите на Илън Мъск в Twitter му носят само проблеми в последно време. Комисията по ценните книжа в Щатите отново го разследва заради публикациите му в социалната мрежа, тъй като те влияят на цените на акциите на компанията и представляват информация, чрез която може да се манипулира курса на ценните книжа на Tesla.

    Сега идва ред на група инвеститори в Tesla, които съдят Мъск с искане той да преустанови използването на Twitter без предварително одобрение на информацията, която публикува там. Те твърдят, че Мъск многократно е публикувал невярна информация, която е нанесла щети на Tesla и акционерите в компанията.

    Комисията по ценните книжа вече поиска съдебна забрана Мъск да се изявява в Twitter, а повод за последната буря стана написаното от него, че през 2019 година компанията ще произведе „около 500 000 коли”.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт