728 x 90

Официално: Daimler и Geely ще работят заедно за спасението на Smart

    Daimler официално обяви днес, че ще развива следващото поколение електромобили Smart в Китай, като това ще стане чрез съвместно предприятие с Geely. Този проект трябва допълнително да задълбочи връзките между двете автомобилни компании. Вчера се появи информация, че Geely ще купи 50% от Smart, а преди това стана ясно, че марката за микроавтомобили може да

    Daimler официално обяви днес, че ще развива следващото поколение електромобили Smart в Китай, като това ще стане чрез съвместно предприятие с Geely. Този проект трябва допълнително да задълбочи връзките между двете автомобилни компании.

    Вчера се появи информация, че Geely ще купи 50% от Smart, а преди това стана ясно, че марката за микроавтомобили може да бъде закрита в края на годината, тъй като се представя слабо, въпреки че от известно време предлага само електромобили.

    От Daimler потвърдиха също, че следващото поколение на Smart ще се произвежда в специален завод за марката в Китай, а германският гигант планира да „сподели с Geely опита си в производството, инженерното развитие и дизайна на Smart”.

    Миналата година Geely стана най-големият акционер в Daimler, след като президентът на китайската компания купи почти 10 процента от германската компания за 9 милиарда долара.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт