728 x 90

Официално: Нов Ford Kuga идва на 2 април

Ford подготвя доста важно събитие за 2 април тази година. Следващата седмица т.нар. Go Further среща с медиите в Амстердам ще стане арена на няколко доста важни дебюта. Вече стана ясно, че там ще видим нова малка джипка, както и хибридни версии на Focus и Fiesta. Сега от Синия Овал потвърдиха, че дебют ще направи

Ford подготвя доста важно събитие за 2 април тази година. Следващата седмица т.нар. Go Further среща с медиите в Амстердам ще стане арена на няколко доста важни дебюта.

Вече стана ясно, че там ще видим нова малка джипка, както и хибридни версии на Focus и Fiesta. Сега от Синия Овал потвърдиха, че дебют ще направи и чисто ново поколение Kuga с плъг-ин хибридна версия.

Първите частични снимки от модела загатват, че той ще прилича доста на новото поколение Focus. Това можем да кажем както за екстериора, така и за интериора, където откриваме същия ротиращ се избирач на автоматичната скоростна кутия.

Очаква се под капака място да намерят познати 4-цилиндрови турбо мотори, както и новата 8-степенна автоматична трансмисия на бранда.

Освен Kuga, в Амстердам ще бъдат показани и Fiesta EcoBoost Hybrid и Focus EcoBoost Hybrid, които ще използват модифицирана версия на 1.0-литровия EcoBoost със три цилиндъра. На мястото на класическия алтернатор ще се поставя интегриран стартер-генератор, задвижван чрез ремъчна предавка.

Той ще може да "улавя" енергията, която се губи при спиране или движение по инерция в обикновените автомобили с ДВГ. След това, при ускорение, енергията, която ще се "складира" в 48-волтова компактна литиево-йонна батерия, ще се освобождава с цел по-висок въртящ момент при ниски обороти.

Ford обещава среден разход на гориво за хибридната Fiesta от 4.9 литра на 100 километра, а Focus ще бъде дори още по-ефективен – 4.7/100 в смесен цикъл. 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт