728 x 90

Незаконен ли е последният арест на Гон?

    Защитата на бившия шеф на Nissan Карлос Гон твърди, че последният му арест е незаконен, тъй като е прекъснал лечението на хронични проблеми на мениджъра с бъбреците. А проблемите с бъбреците са се появили след лечение заради високия холестерол на Гон, обявиха адвокатите му пред агенция Reuters. Миналата седмица прокуратурата в Токио арестува Гон за

    Защитата на бившия шеф на Nissan Карлос Гон твърди, че последният му арест е незаконен, тъй като е прекъснал лечението на хронични проблеми на мениджъра с бъбреците. А проблемите с бъбреците са се появили след лечение заради високия холестерол на Гон, обявиха адвокатите му пред агенция Reuters.

    Миналата седмица прокуратурата в Токио арестува Гон за 4-и път от 19 ноември насам, когато той беше задържан за първи път, като се мотивира, че предстоят разпити за повдигането на ново обвинение срещу него. От защитата също така твърдят, че последният арест има за цел за попречи на подготовката на Гон и адвокатите му за предстоящия процес, както и да бъде изтръгнато признание от него за деянията, за които е обвиняем.

    Прокуратурата е повдигнала три обвинения срещу Гон – за укриване на доходи и финансови машинации, а сега разследва превеждането на 5 милиона долара от Nissan на дилър на компанията в Близкия изток, след което обаче парите са се оказали в сметка на компания на Гон.

    „Последният арест на Гон е незаконен”, се казва в документ на защитата на Гон, който носи дата 5 април, един ден след задържането му. Най-вероятно този документ е предназначен за съда в Токио.

    Задържането на Гон, което прекъсва лечението му пък е наречено „нехуманно” и арестът всъщност е само заради „удобството на прокурорите”.

    Тази седмица Гон публикува свое видео изявление, в което отново обясни, че е невинен и заяви, че цялата история е създадена от шефовете на Nissan, които искат да се отърват от него.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт