728 x 90

Новият Cadillac Escalade дебютира на 4 февруари

    Cadillac ще покаже петото поколение на върховия си SUV Escalade по време на седмицата на Оскарите в началото на февруари. По-точно, премиерата на луксозното возило е насрочена за 4-ти февруари в Лос Анджелис. Новият Escalade ще дели обща платформа с Chevrolet Suburuban, който се появи само преди няколко седмици. Голямата технологична новост ще бъде преминаването

    Cadillac ще покаже петото поколение на върховия си SUV Escalade по време на седмицата на Оскарите в началото на февруари. По-точно, премиерата на луксозното возило е насрочена за 4-ти февруари в Лос Анджелис.

    Новият Escalade ще дели обща платформа с Chevrolet Suburuban, който се появи само преди няколко седмици. Голямата технологична новост ще бъде преминаването към независимо задно окачване.

    Задвижването най-вероятно ще бъде поверено на вече съществуващ V8 мотор от гамата на General Motors. Първоначалните очаквания за специален мотор за Escalade отпадат към този момент по финансови причини.

    От американската компания вече пуснаха първа частична снимка от интериора, която разкрива огромен екран, доминиращ арматурното табло. Дисплейът използва OLED технология и има размер от 38 инча по диагонал. По гъстота на пикселите екранът превъзхожда 4К телевизорите двойно.

    Говори се и за изцяло електрическа версия през 2023 година, която ще се сглобява в Детройт. Сегашният Escalade се прави в Тексас.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт