728 x 90

Новата Skoda Octavia RS най-вероятно ще изглежда така

Най-продаваният модел на Skoda, Octavia, ще получи спортна версия по-късно тази година. Octavia RS ще се появи най-вероятно още през пролетта, а колегите ни от Kolesa.ru вече имат предложение за дизайна. Най-интересната предварителна подробност около спортния семеен автомобил касае факта, че возилото се очаква да използва хибридна задвижваща система, вместо традиционен турбо мотор. Говори се

Най-продаваният модел на Skoda, Octavia, ще получи спортна версия по-късно тази година. Octavia RS ще се появи най-вероятно още през пролетта, а колегите ни от Kolesa.ru вече имат предложение за дизайна.

Най-интересната предварителна подробност около спортния семеен автомобил касае факта, че возилото се очаква да използва хибридна задвижваща система, вместо традиционен турбо мотор.

Говори се за хибрида, който Volkswagen ползва и в други модели. Той съчетава 1.4-литров турбо бензинов мотор и електромотор, като системната мощност ще бъде над 250 к.с.

Освен това, въртящият момент ще бъде повишен спрямо предишното поколение на модела. Предвижда се нютон метрите да достигнат над 400, като това ще е сериозно повишение спрямо 370 Нм на предшественика.

Феновете на дизела ще бъдат разочаровани да чуят, че от плановете отпада битурбо версията на 2.0-литровия TDI агрегат. Вместо това, на разположение ще остане само мотора EA288 с една турбина.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт