728 x 90

Видео: Пилоти от Ф1 тестваха новия хиперкар Aston Martin Valkyrie

    Британската компания Aston Martin, явяваща се основен спонсор на отбора от Формула 1 Red Bull Racing, изкара пилотите си Макс Верстапен и Александер Албон на английската писта "Силвърстоун" за тестове на хиперколата Valkyrie. След това видеото от изпитанията беше разпространено в интернет. Aston Martin Valkyrie се задвижва от хибридна силова установка на базата на 6,5-литровия

    Британската компания Aston Martin, явяваща се основен спонсор на отбора от Формула 1 Red Bull Racing, изкара пилотите си Макс Верстапен и Александер Албон на английската писта "Силвърстоун" за тестове на хиперколата Valkyrie. След това видеото от изпитанията беше разпространено в интернет.

    Aston Martin Valkyrie се задвижва от хибридна силова установка на базата на 6,5-литровия V12 двигател от Cosworth, който е способен да развива до 11 200 об./мин., развивайки 1000 к.с. и 740 Нм въртящ момент. Това го прави най-мощният сериен атмосферен мотор.

    Агрегатът работи заедно с елмотор с мощност 150 к.с., захранващ се от блок батерии. Максималната скорост на суперавтомобила превишава 400 км в час.

    Верстапен отбеляза невероятната прижимна сила, агресивния външен вид и голямото ниво на удоволствие зад волана, което предоставя този автомобил. Албон пък заяви, че усещанията при управление са подобни с тези, които изпитваш при шофирането на състезателен болид.

    Aston Martin Valkyrie засега все още се намира в стадий на разработка. Общо британската компания ще произведе 150 екземпляра от супермодела, стойността на всеки от които ще бъде около $3,2 милиона. Освен това, планирано е производството на още 25 единици от пистовата модификация AMR Pro. Към момента всички автомобили вече са разпродадени.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт