728 x 90

Новият спортен автомобил на Maserati ще се казва MC20 (видео)

Очакваният с нетърпение супер спортен автомобил Maserati ще носи името МС20. Машината е разработена в лабораторията за иновации на Maserati, ще бъде конструиран в историческия завод на ул. "Чиро Меноти" и ще отбележи своя дебют в световен мащаб в края на месец май в Модена. Името МС20 подчертава спортния нрав на новия модел: MC е

Очакваният с нетърпение супер спортен автомобил Maserati ще носи името МС20. Машината е разработена в лабораторията за иновации на Maserati, ще бъде конструиран в историческия завод на ул. "Чиро Меноти" и ще отбележи своя дебют в световен мащаб в края на месец май в Модена.

Името МС20 подчертава спортния нрав на новия модел: MC е съкращение от Maserati Corse, а числото 20 се отнася за 2020 г. – годината, която поставя началото на нова ера в историята на Maserati. Първият състезателен автомобил, носещ логото Тризъбец, бе Tipo 26, при който номерът в името му указва годината на производство, както и при МС20 – първият автомобил, роден в новата ера на моденската компания.

Супер спортният автомобил е естествената еволюция на изключително успешния MC12 – автомобилът, който през 2004 г. бележи връщането на Maserati към състезанията след 37 години. MC12 спечели 22 състезания (включително 3 победи в 24 часа на Спа) и 14 шампионски титли в първенствата за конструктори, пилоти и отбори във FIA GT от 2004 до 2010 година.

Maserati се завръща в света на състезанията с новия МС20. Моделът ще бъде конструиран в завода в Модена, където вече тече процесът по модернизация на производствената линия, която също ще снабдява моделите си със своята усъвършенствана електрическа задвижваща система. В същото време, за напълното завършване на производствените площи в завода вече е започнала работа по тенекеджийно-бояджийно помещение – напълно нова функция за съоръжението, която ще бъде оборудвана с модерни иновативни технологии с ниско въздействие върху околната среда.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт