728 x 90

Toyota GR Yaris в продажба в Европа, цената е почти колкото на BMW 3-Series

Toyota започна приемането на предварителни поръчки за спортния си модел GR Yaris, доставките на който ще станат факт до края на годината. Цената на хот хеча в Германия е 33 000 евро за базовия модел. Всъщност, нивото на оборудване за този пазар ще е само едно, но над него ще могат да бъдат поръчвани различни

Toyota започна приемането на предварителни поръчки за спортния си модел GR Yaris, доставките на който ще станат факт до края на годината.

Цената на хот хеча в Германия е 33 000 евро за базовия модел. Всъщност, нивото на оборудване за този пазар ще е само едно, но над него ще могат да бъдат поръчвани различни екстри.

Бързо сравнение в базовите цени показва, че GR Yaris е само с около 2000 евро по-евтин от Renault Megane RS и близо 3000 по-евтин от базов BMW 3-Series.

GR Yaris може да се похвали с най-мощния сериен 3-цилиндров мотор в света. Става дума за 1.6-литров агрегат, нова разработка на концерна, който генерира пик на мощността от 257 к.с., а въртящият момент достига до 360 Нм.

Другите съставки на задвижващата система са 6-степенна ръчна скоростна кутия и задвижване на четирите колела с диференциал с ограничено приплъзване от типа Торсен.

Теглото на спортния автомобил е 1280 килограма, които гарантират, че ускорението от място до 100 км/ч отнема не повече от 5.5 секунди. Максималната скорост е 230 км/ч.

GR Yaris използва част от технологиите, които японският производител въвежда в автомобила си за Световния Рали Шампионат. Сред тях откриваме и внедряването на екстериорни компоненти от алуминий и карбон с цел по-ниско тегло.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт