728 x 90

Volvo готви флагмански SUV с името XC100?

Сегментът на високопроходимите машини продължава да расте и производителите умуват как да разширят гамите си в търсене на нови клиенти. Пътят за Volvo е нагоре – или поне така твърди актуален репортаж от авторитетното онлайн издание Automotive News. В него се посочва, че шведите работят по конкурент на BMW X7 и Mercedes-Benz GLS. Возилото ще

Сегментът на високопроходимите машини продължава да расте и производителите умуват как да разширят гамите си в търсене на нови клиенти.

Пътят за Volvo е нагоре – или поне така твърди актуален репортаж от авторитетното онлайн издание Automotive News. В него се посочва, че шведите работят по конкурент на BMW X7 и Mercedes-Benz GLS.

Возилото ще носи името XC100 и ще се базира на ХС90, но ще разполага с по-просторна кабина и по-богато оборудване. Смята се, че прототип на колата дори е бил показан на щатски дилъри.

Въпреки наличието на концепт, Volvo не смята да лансира модела си преди 2023 година. Само година по-късно е възможно да видим и електрическа версия на семейния SUV.

В галерията можете да видите рендъри на XC100 дело на руските ни колеги от Kolesa.ru.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт