728 x 90

Audi ще произвежда купе-кросоувъра Q5 Sportback

През 2020 г. компанията Audi ще представи около 20 модела. Това съобщи на традиционните годишна среща с медиите шефът на компания Брем Шот. Една от новите коли ще бъде купеобразната версия на кросоувъра Audi Q5 с приставка Sportback. Предполага се, че крос-купето ще бъде представено заедно със стандартния Audi Q5, който през тази година ще

През 2020 г. компанията Audi ще представи около 20 модела. Това съобщи на традиционните годишна среща с медиите шефът на компания Брем Шот. Една от новите коли ще бъде купеобразната версия на кросоувъра Audi Q5 с приставка Sportback.

Предполага се, че крос-купето ще бъде представено заедно със стандартния Audi Q5, който през тази година ще получи обновление. По размери "ку-петицата" е съпоставима с електрическия Audi e-tron, така че някаква представа за дизайна на купеобразната версия може да се получи благодарение на варианта e-tron Sportback.

Освен това, купеобразна версия Sportback има при по-малкия Audi Q3, затова появата на Q5 с наклонен покрив изглежда напълно логична. В допълнение, "четирите ринга" все още нямат достоен конкурент на други немски коли като BMW X4 и Mercedes GLC Coupe. А ако се появи опцията S, тогава той ще се бори за клиенти с BMW X4 M и AMG GLC 43.

Що се касае двигателната гама, то Audi Q5 Sportback ще я получи от обикновения Q5. В Европа това са дву- и трилитрови дизели.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт