728 x 90

Shelby Mustang GT500 все пак стъпи в Европа с цена от 110 000 евро

Най-новият спортен автомобил на Ford, могъщият Shelby Mustang GT500, няма да се внася официално в Европа от оторизираните дилъри на марката. Това обаче не означава, че най-мощният сериен Mustang в историята няма да бъде достъпен на Стария континент. Фирмата Peicher US-Cars вече обяви първите докарани на нашия континент бройки от модела, които са за продажба. Цените

Най-новият спортен автомобил на Ford, могъщият Shelby Mustang GT500, няма да се внася официално в Европа от оторизираните дилъри на марката.

Това обаче не означава, че най-мощният сериен Mustang в историята няма да бъде достъпен на Стария континент. Фирмата Peicher US-Cars вече обяви първите докарани на нашия континент бройки от модела, които са за продажба.

Цените стартират от 110 000 евро и достигат 155 000 евро при най-мощните и доработени заводски версии Carbon Fiber Track. За сравнение, цената на базов 2020 GT 500 в Америка е малко над 70 000 долара.

Обслужването и ремонтите по автомобилите няма да стават в официалните сервизи на Ford из Европа, а ще се извършва само от Peicher US-Cars. Скоро ще бъдат обявени и още подробности.

Колко мощност всъщност има спортната кола? По официални данни от Ford, тягата на 5.2-литровия V8 е 760 к.с. на коляновия вал. По груби сметка, това прави приблизително 650 к.с. на колелата.

Разполагаме с видео, което показва автомобил от серията, закачен на дино стенд. Резултатите са добри и над официалните – 705 к.с. на задния мост.

Отново следвайки златното правило за приблизително 15 процента загуба от мотора до колелата, това би означавало, че агрегатът всъщност генерира мощност от 815 к.с.

Може би загубите тук са малко по-малки, тъй като GT500 използва автоматична скоростна кутия с два съединителя, а не конвенционален автоматик. Дори и това да е така, пак можем да допуснем, че мощността на "осмака" е около 800 к.с.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт