728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Mazda официално потвърди, че обмисля роторен двигател за MX-30

В подробно съобщение до медиите Mazda направи очерк на бизнеса си през последното столетие, като важно място в текста заема историята на Ванкеловия двигател. В две кратки изречения японците директно потвърдиха, че обмислят поставяне на модерен ротационен двигател като удължител на пробега в компактния електрически кросоувър MX-30. Моделът ще тръгне в продажба в Европа от

В подробно съобщение до медиите Mazda направи очерк на бизнеса си през последното столетие, като важно място в текста заема историята на Ванкеловия двигател.

В две кратки изречения японците директно потвърдиха, че обмислят поставяне на модерен ротационен двигател като удължител на пробега в компактния електрически кросоувър MX-30.

Моделът ще тръгне в продажба в Европа от следващата година, а на разположение засега е версия с максимален пробег с едно зареждане от 210 километра.

Прочети още:
И Huawei пуска електрическа кола до края на годината

Решение с удължител на пробега би дал поне още няколко стотин километра автономно на возилото, които ще бъдат на разположение най-вече при движение в извънградска среда.

Задвижването на МХ-30 е поверено на един електромотор с мощност от 143 к.с. Батерията, която осигурява електрическата енергия, има капацитет от 35.5 киловат часа.

 

Autoclub.bg
ADMINISTRATOR
ПРОФИЛ

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget