728 x 90

Този огромен пикап ускорява по-бързо от Honda Civic R до 100 км/ч

През февруари тунинг фирмата Hennessey анонсира пакета си Goliath за моделите GMC Sierra и Chevrolet Silverado, които делят обща техническа база. Двата огромни доработени пикапа сега влизат в производство и продажба, като редом с това имаме и нови данни за техните възможности. Според тунинг ателието от Тексас, двата тръка ще могат да ускоряват от място

През февруари тунинг фирмата Hennessey анонсира пакета си Goliath за моделите GMC Sierra и Chevrolet Silverado, които делят обща техническа база.

Двата огромни доработени пикапа сега влизат в производство и продажба, като редом с това имаме и нови данни за техните възможности.

Според тунинг ателието от Тексас, двата тръка ще могат да ускоряват от място до 100 км/ч в рамките на само 4.3 секунди, които ги прави по-бързи от горещия хечбек Honda Civic Type R (5.4 секунди). Постижението им е много близко до това на BMW M2 Competition (4.2 секунди).

Основната работа от страна на Hennessey обхваща 6.2-литровия V8 двигател на големите пикапи, който получава суперчарджър с обем от 2.9 литра за максимална мощност от 700 к.с.

Като допълнение към това, V8 агрегатът получава нови бутала и клапани, запалителна система, горивна система и преработен софтуер за работа. Резултатът според Hennessey е ускорение от място до 100 км/ч за около 4.5 секунди.

В различни тунинг пакети от фирмата ще предлагат офроуд окачване и гуми, визуални доработки, допълнително LED осветление за офроуд и интериорни подобрения.

Ако поръчате всички пакети, то сумата само за доработката почти достига 75 000 долара. Като към нея добавим цената и на самия пикап, който стартира от 54 700 долара, то общата сума далеч надхвърля 100 000 долара.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт