728 x 90

Без нов Lexus IS за Европа

    Вчера Lexus загатна за следващото поколение IS, което ще се появи официално на 9 юни тази година. Изглежда моделът няма да се предлага в Европа. За това съобщава AutoWeek, който се позовава на разговор с холандския представител на марката. Според него новият IS няма да стигне до нашия континент. Причината за това се крие в

    Вчера Lexus загатна за следващото поколение IS, което ще се появи официално на 9 юни тази година. Изглежда моделът няма да се предлага в Европа.

    За това съобщава AutoWeek, който се позовава на разговор с холандския представител на марката. Според него новият IS няма да стигне до нашия континент.

    Причината за това се крие в ниските продажби на IS през последните години, както и все по-голямото търсене на кросоувър автомобили. През 2019 г. 80 процента от продажбите на Lexus в Европа са именно всъдеходи от различни класове.

    От първото разпространено изображение разбираме, че задната част на колата ще разполага с изцяло LED осветление като диодна лента ще има по цялата широчина на автомобила.

    Засега не е ясно на каква платформа ще се базира новия седан от Япония. Някои източници казват, че архитектурата ще бъде старата, а други говорят за преминаване към новата TNGA.

    Знаем със сигурност, че всички детайли ще станат ясни на 9 юни.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт