728 x 90

Honda спира Civic в Япония отново

    Honda ще спре продажбите на световния си модел Civic в родината си Япония съвсем скоро. Това съобщава Automotive News, като се позовава на вътрешна информация от производителя. Civic беше спрян за първи път в страната през 2011 година, но с идването на новото поколение през 2017 година от фирмата решиха да дадат на модела нов

    Honda ще спре продажбите на световния си модел Civic в родината си Япония съвсем скоро. Това съобщава Automotive News, като се позовава на вътрешна информация от производителя.

    Civic беше спрян за първи път в страната през 2011 година, но с идването на новото поколение през 2017 година от фирмата решиха да дадат на модела нов шанс.

    Пазарът в Япония обаче е доста специфичен и клиентите там се интересуват основно от малки и практични автомобили. През последната фискална година от Civic са реализрани под 2000 бройки, а N-Box има над 250 000 продажби.

    На този етап фирмата планира да преустанови предлагането само на версия седан, като хечбека и Type R ще продължат да се продават. Производството ще се извършва във Великобритания.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт