728 x 90

Дебют за новия Ford Bronco: Два мотора, 7-степенна ръчка, свалящи се врати, 35-цолови офроуд гуми и много други

Може би най-очакваният автомобилен дебют за американския пазар през 2020 година е вече факт. Възроденият Ford Bronco направи онлайн премиерата си в малките часове тази сутрин и вече е готов да бъде поръчван. Bronco ще се предлага в три основни версии – стандартни модели с три и пет врати, както и Bronco Sport. Първите два

Може би най-очакваният автомобилен дебют за американския пазар през 2020 година е вече факт. Възроденият Ford Bronco направи онлайн премиерата си в малките часове тази сутрин и вече е готов да бъде поръчван.

Bronco ще се предлага в три основни версии – стандартни модели с три и пет врати, както и Bronco Sport. Първите два имат ролята на директен съперник за Jeep Wrangler, докато Sport версията е по-лек офроудър базиран на Ford Escape/Kuga.

Всичко е добре подготвено за движение извън пътя – от над 1000 допълнителни офроуд карти в навигационната система до опционалните 35-инчови офроуд гуми. Освен това, с цел олекотяване, потребителите ще могат да демонтират панели от екстериора на модела, включително вратите, предните калници и решетките.

На борда откриваме много материали, които са водоустойчиви и издръжливи на износване. Такива са бутоните по централната конзола, които са гумирани. В средата на таблото е позициониран опционален 12-инчов екран с новата инфотейнмънт система на марката SYNC4.

Задвижването е поверено на два двигателя. Базов и може би най-разпространен ще бъде 2.3-литров EcoBoost, който развива максимална мощност от 270 к.с. и 420 Нм въртящ момент. Интересното е, че тук може да се заложи на 7-степенна ръчна скоростна кутия, а и има и 10-степенен автоматик.

Освен този мотор налице е и 2.7-литров V6 битурбо двигател, чиято тяга достига 310 к.с. и 542 Нм. Тук ще се предлага само 10-степенния автоматик.

Ford описва възродения си модел като автомобил с възможностите на пикапа F-Series и духа на Mustang. Стартовата цена е 29 995 долара като първите доставки са насрочени за пролетта на 2021 година. В момента клиентите могат да правят предварителни поръчки с депозит от 100 долара. Ето и стартовите цени на отделните модели:

– Ford Bronco Base: $28,500

– Ford Bronco Big Bend: $33,385

– Ford Bronco Black Diamond: $36,050

– Ford Bronco Outer Banks: $38,995

– Ford Bronco Wildtrak: $42,095

– Ford Bronco Badlands: $48,875

– Ford Bronco First Edition: $59,305

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт