728 x 90

Неочакван дебют в Китай – Skoda Vision GT

За Автосалон Шанджан 2019 (не сме много сигурни в транскрипцията на този град, който свързва Китай и Хонконг) Шкода подготви изненадваща световна премиера. На щанда на европейския бренд в Азия излезе не сериен автомобил, а концепт с наименованието Skoda Vision GT. Това не е спортен автомобил и дори не купеобразен кросоувър. Моделът Vision GT предвещава

За Автосалон Шанджан 2019 (не сме много сигурни в транскрипцията на този град, който свързва Китай и Хонконг) Шкода подготви изненадваща световна премиера. На щанда на европейския бренд в Азия излезе не сериен автомобил, а концепт с наименованието Skoda Vision GT.

Това не е спортен автомобил и дори не купеобразен кросоувър. Моделът Vision GT предвещава по-агресивна и спортна версия на серийния "паркетник" Skoda Kamiq, който се появи на китайския пазар преди година.

Сходството между машините е видно, въпреки че предницата на прототипа е решена в стила на новия еврохечбек Skoda Scala. Върху дизайна са работили специалисти от китайското предприятие SAIC-VW. Би трябвало серийната версия на градската джипка да се появи още преди края на тази година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт