728 x 90

Ford Kuga, Skoda Octavia и още премиери на Palace Auto Varna 2020

От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе първото и най-голямо за годината автомобилно изложение – Palace Auto Varna 2020. В отсъствието на други автосалони у нас през 2020 на Варна и „Дворецът на културата и спорта“ се пада честа на разбули дългоочакваните премиерни автомобили на външни площи от над 1500

От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе първото и най-голямо за годината автомобилно изложение – Palace Auto Varna 2020. В отсъствието на други автосалони у нас през 2020 на Варна и „Дворецът на културата и спорта“ се пада честа на разбули дългоочакваните премиерни автомобили на външни площи от над 1500 кв.м. за експонатите.

Участие е заявено от Alfa Romeo, Audi, BMW, Ford, Kia, Jaguar, Jeep, Hyundai, Haval, Great Wall, Mazda, Mini, Peugeot, Skoda, Suzuki и Volvo. На специална тест драйв зона има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка. 

Ford 

Предпремиерно, седмици преди официалния дебют в България, Ford ще покаже на варненската публика изцяло новия Ford Kuga. Стилен и отличителен, изцяло новият SUV Ford Kuga e най-електрифициран модел на марката  досега, с цялостна гама хибридни двигатели, вкл. мек, пълен и зареждащ се (Plug-in) хибрид. Автомобилът въвежда елегантен нов външен дизайн с превъзходни пропорции – за подобрени простор и комфорт.

Изисканият и стилен изцяло нов Kuga Titanium, спортният Kuga ST Line и представителят на високия клас, Kuga Vignale, се предлагат с усъвършенствана гама от хибридни агрегати, които осигуряват най-добрата в класа горивна ефективност в средния диапазон, подобрен с до 28% в сравнение с предходния модел.

Обширната двигателна гама на Kuga включва вариантите Plug-In Hybrid, EcoBlue Hybrid (мек хибрид) и Hybrid (пълен хибрид), заедно с 2,0-литровия дизелов EcoBlue двигател на Ford, 1,5-литровия дизелов EcoBlue и 1,5-литровия бензинов EcoBoost. Моделът се предлага и с  интелигентна 8-степенна автоматична трансмисия.

Освен Kuga на щанда на Ford ще бъде изложен Puma e- ово поколение SUV, което съчетава вътрешно пространство с  компактни размери, удобни за градския ритъм на живот. Автомобилът има най-големият и най-удобен багажник в своя сегмент с вместимост от 456 литра. Единствено в класа си MegaBox отделение, което не само осигурява 80 литра допълнителен обем, но и дава възможност за пренос на предмети с височина до 115 см. В допълнение, MegaBox има непромокаемо покритие и канал за отвеждане на вода, което го прави идеалното решение за съхранение на мокри ботуши и дрехи, както и кално спортно облекло. Моделът е с богат набор от технологии – мултимедийна система Sync3 с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto, система Ford Pass Connect с Wi-Fi-рутер за 19 устройства, комплекс от системи за активна безопасност Ford CoPilot 360, дигитален кокпит с 12,3-инчов дисплей.  Гамата двигатели EcoBoost Hybrid Tecnology включва мотори Ecoboost с 48-волтова мека хибридна система и литиево-йонен акумулатор. Двигателите включват 1.0 Ecoboost 125 к.с. – базов за модела, както и хибридни версии със 125 или 155 к.с. Те като харатеристики не отстъпват на 1,5-литровия турбомотор на марката. Дизел също е на разположение.

Във Варна ще пристигне и най-продаваният пикап в Европа през 2019 г. с 33.5% пазарен дял – новият Ford Ranger. Моделът е Пикап на Европа и България за 2020 г., има капацитет на товарене над 1 тон, най-добър в класа си капацитет на теглене – 3 тона и 400 кг, 230 мм просвет и възможност за газене във вода до 850 мм – най-добър в класа, 6-степенна механична трансмисия, както и вариант с 10-степенна автоматична трансмисия (същата, която се вгражда в Mustang и F-150), нова генерация дизелови мотори ЕcoBlue с мощност 170 и 213 к.с., като последният е с двойно турбо. Разходът на гориво е занижен с до 9% при 10-степенния автоматик и до 4% при механичните варианти, което го прави най-добрия в класа си по отношение на разход на гориво. Дигитално табло и система за свързаност Ford SYNC3 е с 8-инчов цветен сензорен екран и навигация. Бордовият модем FordPass Connect превръща пикапа в мобилен Wi-Fi хотспот, към който могат да се свържат до 10 устройства. Това е първият автомобил в този клас, оборудван с предпазващата от сблъсъци система Pre-Collision Assist с функция за разпознаване на пешеходци и интелигентен ограничител на скоростта.

Audi

„Порше Варна“ ще представи част от най-новите модели от гамата на Audi на салона: обновения Audi Q7, новия член на Q-фамилията Audi Q3 Sportback и спортно-елегантния Audi A5 Sportback. Почитателите на класиката ще могат да се насладят на всестранно обновения във визуално и технологично отношение Audi Q7. SUV-флагманът на Audi носи ново излъчване с последния дизайн на Q-фамилията и предлага превъзходна динамика и отличен комфорт, в допълнение към изключителния простор на вътрешното си пространство. HD Matrix LED-лазерни светлини, Mild-hybrid технологията и дигитализираната ергономична концепция са само част от акцентите на обновения модел, с които ще се запознаят посетителите на изложението. Изложеният автомобил ще е Audi Q7 50 TDI с 286 к.с.

За по-екстравагантните натури, Audi ще представи новия модел Audi Q3 Sportback, обединяващ в себе си естетиката и емоционалността на Coupé с мощността и функционалността на SUV. Моделът успешно съчетава силното присъствие и многостранно удобство на SUV в ежедневието със спортната елегантност и пъргавото управление на купето. Това го прави първият компактен кросоувър на марката Audi. А разнообразният асортимент в областта на инфо-развлекателните системи и свързаността, както и богатото серийно оборудване обещават много удоволствие от шофирането. Изложеният автомобил е Audi Q3 Sportback 40 TFSI S line 190 к.с. S-tronic quattro. 

Jeep 

В морската столица ще акостира и гамата на новия вносител на Jeep и Alfa Romeo – „Витоша Ауто“. Jeep Compass има изключителни за своя сегмент задвижване, системи за безопасност и технологии. Независимо дали се среща лице в лице със сложния лабиринт на градската среда или с приключение в пресечените терени, най-способният компактен Jeep проправя собствен път. Безпогрешният характер на Jeep Compass не може да бъде объркан. Той привлича с лаковото черно и хромираните рамки на седемте ярко изразени елемента на предната решетка, подчертаващи внушителната широка стойка. В съчетание с изключителните динамични качества на пътя и способностите на технологията 4х4, тази комбинация поставя Jeep Compass над останалите. Jeep Compass ви гарантира, че независимо накъде сте поели, ще стигнете там със стил, комфорт и по свой начин. Той остава верен на автентичния характер на Jeep, предлагайки скулптурирани форми, авангардни технологични решения и свързаност.

Jeep Wrangler е за хората, които притежават вроден порив за свобода. Той се проявява като жажда за познание, страст към природата, търсене на неподправена идентичност. Истинският характер на Jeep винаги е отговарял на тези определения. Днес той е перфектно вписан в марката Wrangler : най-разпознаваемият автомобил в света, станал истинска икона и нарицателно за целия автомобилен сегмент за висока проходимост. В същото време Wrangler е останал верен на своите корени, а успоредно с това е и адаптиран към променения дух на новото време. Днес неудържимото влечение към приключения води този автомобил на всякакви терени – от магистрали до всякакви пътища без настилка. Нови дестинации, ново усещане, нови емоции. Сложете коланите. Пътешествията започват. 

Alfa Romeo 

Италианският стил и спортен дух имат ново име – Alfa Romeo Stelvio. Оборудван с най-нови технологии, Stelvio се явява една от най-търсените и награждавани SUV-концепции в своята категория. Той осигурява ненадмината увереност и удоволствие от шофирането, което се дължи единствено на стила и представянето на Alfa Romeo. Stelvio реализира дългогодишно обещание на Alfa Romeo да създаде механика, която носи красиви емоции, благодарение на патентована серия ненадминати технологии. Оптималното разпределение на теглото е следствие на широко използваните и изключително добре композирани ултра леки материали, като алуминий и въглеродни влакна. Тези безкомпромисни решения осигуряват първокласно управление и незабравими изживявания при шофиране. 

Skoda 

Новото поколение на Škoda Octavia е вече в България и ще дебютира пред широката публика на салон във Варна. Емблематичният за марката модел идва още по-функционален и емоционален от всякога. С Octavia ще се насладите и следните новости: LED матрични предни светлини, дисплей, проектиран върху челното стъкло (head-up дисплей), иновативна технологията “shift-by-wire” за електронно превключване на предавките и удобните за гърба Ergo седалки. Иновативни матрични предни светлини с изцяло LED технология са част от опционалното оборудване на новата Škoda Octavia и позволяват на шофьора да остави дългите светлини включени през цялото време без да заслепява другите участници в движението. Друг заблежителен елемент са задните светлини с изцяло LED технология с кристални елементи и динамични пътепоказатели. Octavia предлага избор от четири инфоразвлекателни системи от последно поколение с екрани от 8.25 до 10 инча. Някои от тях могат да се управляват чрез жестове или гласов контрол чрез дигиталния асистент на Škoda – Laura. Новата Octavia е първият автомобил Škoda, който използва технология shift-by-wire за автоматичната скоростна кутия, която по електронен път предава избраната от шофьора предавка към скоростната кутия. На мястото на познатия DSG лост, има нов модул за управление, разположен върху централната конзола с малък бутон за избор на режим на шофиране, както и бутон за паркинг режим. 

Освен новото поколение Octavia, Škoda ще покаже във Варна и градския кросоувър Kamiq, който перфектно съчетава предимствата на SUV моделите, като по-висока позиция на седене и по-голям просвет, с функционалността на компактните автомобили. С емоционалния си дизайн, най-съвременни асистиращи и инфоразвлекателни системи, щедро вътрешно пространство и множество Simply Clever решения, новият Kamiq еднакво добре отговаря на нуждите и на семейните, и на лайфстайл ориентираните клиенти. 

Suzuki 

Suzuki ще разкрие цялата си гама хибридни автомобили. Ултракомпактният Ignis ще привлече вниманието на посетителите на Palace Auto Varna 2020 със своята обновена версия. Предлагащ перфектна комбинация от просвет на високопроходим автомобил и маневреност на малък градски модел, той има потенциал да се превърне в икона. Доказалият се с времето Vitara е флагманът на Suzuki, който има една от най-надеждните системи за сигурност в автомобилната индустрия – Suzuki Safety Support.

S-Cross съчетава елегантност и динамика, за да завладеят сърцето ви. Оборудван с хибридна технология, свободолюбивият SUV ще ви отведе до нови хоризонти при комбиниран разход на гориво от 4,6 л/100км и нива на емисии от 104 гр/км.

Доказана японска надеждност в съчетание с непреходен дизайн и шофиране със спортен характер. Това е Suzuki Swift Hybrid. Той предлага оборудване, което не е характерно за сегмента на градските автомобили – задвижване 4х4 и пълен пакет системи за безопасност, без да ви лишава от забавлението.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт