728 x 90

Ще видят Infiniti Etherea на езерото Комо

Японската луксозна автомобилна марка Infiniti ще участва в престижното автомобилно изложение до бреговете на приказно красивото италианско езеро Комо „Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2011” от 20 до 22 май с концептуалния си модел Etherea, представен за първи път на автосалона в Женева тази година, съобщи ръководството на компанията. Etherea, създаден под ръководството на Широ Накамура,

Японската луксозна автомобилна марка Infiniti ще участва в престижното автомобилно изложение до бреговете на приказно красивото италианско езеро Комо „Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2011” от 20 до 22 май с концептуалния си модел Etherea, представен за първи път на автосалона в Женева тази година, съобщи ръководството на компанията.
Etherea, създаден под ръководството на Широ Накамура, старши вицепрезидент на дизайнерския отдел на Infiniti, съчетава елементи на купе, седан, хечбек и дори кросовър в една елегантно изваяна почти еднообемна форма, вдъхновена от насоките, начертани от концептуалния суперкар Essence, който участва в „Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2009”.
Подобно на всички модели на Infiniti и Etherea издига удоволствието от шофирането и спортния дух като основен приоритет. Колата е проектирана с мощно и високоефективно задвижване, базирано на новаторска хибридна система и създадена изцяло от компанията платформа.
Голямото междуосие и малките подвеси гарантират идеални пропорции, а дръзките футуристични елементи като предните фарове, наподобяващи очите на митичен бог и динамичната С-колона с формата на полумесец са сред характерните черти на Etherea.
Макар със своите 4,4 м да нарежда сред компактните модели, Etherea предлага изключително простор в купето.
Интериорния дизайн впечатлява не по-малко от външността на автомобила. Той представлява забележително съчетание на художествения израз с майсторската изработка, за да предложи едно вдъхновено от природата елегантно и ергономично решение.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт