728 x 90

Най-бързото кабрио в света на Bugatti ще струва 2,4 милиона евро

    Специалната модификация на хипер колата Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse WRC (World Record Convertible), която производителя го определи като най-бързото кабрио в света, ще бъде произведена в тираж от 8 бройки по 2,4 милиона евро парчето. Роудстърът на "Бугати" ще направи световна премиера след седмица на салона Шанхай 2013. Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse WRC

    Специалната модификация на хипер колата Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse WRC (World Record Convertible), която производителя го определи като най-бързото кабрио в света, ще бъде произведена в тираж от 8 бройки по 2,4 милиона евро парчето. Роудстърът на "Бугати" ще направи световна премиера след седмица на салона Шанхай 2013. Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse WRC е счупил световния рекорд за най-бърз роудстър в света само преди няколко дни. На изпитателния полигон на Volkswagen супер колата е успяла да вдигне 408, 884 км/ч, като зад волана на автомобила е бил китаеца Лиу Ксу. На нормалния роудстер Veyron Grand Sport Vitesse с 1200 коня е сложен електронен ограничител на скоростта, който е 375 км/ч. Без него пилотите на Bugatti успяха да вдигнат до 410,3 км/ч.
    Иначе за най-бърз сериен автомобил в света се смята в момента Hennessey Venom GT. Американската кола развива максималните 427,6 км/ч, но постижението й не е записано в Книгата на рекордите на Гинес.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт