728 x 90

KIA Niro става изцяло електрически, дебют – на 8 януари

KIA разпространи първи изображения от изцяло електрическа версия на кросоувъра си Niro, която ще видим под концептуална форма по време на изложението CES следващата седмица. По предварителни и неофициални данни, машината ще дели много общи компоненти с Hyundai Kona EV, който все още чака своя дебют. Това на практика значи, че и двете електрички ще

KIA разпространи първи изображения от изцяло електрическа версия на кросоувъра си Niro, която ще видим под концептуална форма по време на изложението CES следващата седмица.

По предварителни и неофициални данни, машината ще дели много общи компоненти с Hyundai Kona EV, който все още чака своя дебют. Това на практика значи, че и двете електрички ще имат пробег от около 330 км. с едно зареждане.

Снимките по-горе загатват, че няма да видим коренни промени по външния вид на Niro спрямо модела с ДВГ, но все пак ще има някои отличителни белези по дизайна, които да разграничават отделните версии.

Разработката е все още на концептуално ниво и не е ясно кога ще прерасне в сериен модел, но не е изключено това да се случи още догодина.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт