728 x 90

Skoda Vision X е компактен хибриден SUV, който върви и на газ

Skoda показа концептуалния кросоувър Vision X, чиято световна премиера ще е тази седмица в Женева, а моделът показва как може би ще изглежда бъдещият най-малък SUV в гамата на чешката марка. Vision X дели една платформа с Volkswagen T-Roc, но чешкият модел е с 16 мм по-дълъг и колесната му база е по-дълга с 55

Skoda показа концептуалния кросоувър Vision X, чиято световна премиера ще е тази седмица в Женева, а моделът показва как може би ще изглежда бъдещият най-малък SUV в гамата на чешката марка. Vision X дели една платформа с Volkswagen T-Roc, но чешкият модел е с 16 мм по-дълъг и колесната му база е по-дълга с 55 мм. Дължината на Vision X е 4,25 м, широчината – 1,8 метра, а височината – 1,5 метра, като колесната му база е 2645 мм.

Концептът се задвижва от 1,5-литров 4-цилиндров турбо мотор, който може да работи на бензин и метан, а мощността му е 130 конски сили. Системата за задвижване е хибридна и се допълва от два електромотора – единият работи заедно с двигателя с вътрешно горене, а вторият, с мощност 30 конски сили, е разположен на задния мост и така осигурява задвижването 4х4 на кросоувъра. Двата електромотора работят при напрежение 48 волта и черпят енергия от литиево-йонна батерия с мощност 1,5 киловатчаса. Това обяснява и скромният пробег на електричество – едва 2 километра, а общият пробег е 650 км.

Бъдещият компактен кросоувър ще допълни SUV гамата, в която вече присъстват новите модели Karoq и Kodiaq.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт