728 x 90

Париж 2018: SEAT показва голям SUV във френската столица

На Автосалон Париж 2018 SEAT представя нов флагмански кросоувър под името Tarraco. Това наименование автомобилът е получил в чест на град Тарагона в Каталуня. В моделната гама на бренд кросоувърът ще заеме място зад всъдеходите Ateca и Arona. В Европа заявките за испанската джипка ще започнат през декември тази година. Монтажът на колата ще бъде

На Автосалон Париж 2018 SEAT представя нов флагмански кросоувър под името Tarraco. Това наименование автомобилът е получил в чест на град Тарагона в Каталуня. В моделната гама на бренд кросоувърът ще заеме място зад всъдеходите Ateca и Arona.

В Европа заявките за испанската джипка ще започнат през декември тази година. Монтажът на колата ще бъде организиран в преприятието на VW Group във Волфсбург.

Основни конкуренти на Tarraco ще бъдат Hyundai Santa Fe и Ford Edge. Цените засега не са ивестни, но по предварителни данни машината ще се харчи за около 30 хиляди евро.

Tarraco е интересна еволюция на дизайнерския език на SEAT и се очаква, че точно чертите на големия SUV ще окажат влияние върху следващите модели на испанската марка от VW Group, включително и върху по-спортната продукция на новия бренд Cupra.

Испанският SUV излиза на пазара с бензинови двигатели с мощност от 150 до 190 конски сили (1.5 TSI и 2.0 TSI), като най-мощната версия е със задвижване 4х4 и 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя. При дизелите мощността е също от 150 до 190 конски сили и избор между механична и DSG трансмисия.

SEAT Tarraco ще е достъпен както с пет, така и със седемместен салон. Обемът на багажното отделение в петместната модификация съставлява 760 литра, а при свалени кресла от задната редица той се увеличава до 2000 литра. Независимо от габаритите основният технически директор на Сеат Матиас Рабе обеща, че това ще е най-спортният модел в класа си.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт