728 x 90

Toyota Corolla се сдоби и с хибридна версия

Това, което всички специалисти очакваха, се случи – новото поколение Toyota Corolla седан получи хибридна версия. Машината дебютира в рамките на изложението в Лос Анджелис и ще тръгне в продажба от пролетта на следващата година. Задвижващата система е доста добре позната и идва от Prius. Тя включва 1.8-литров двигател и електромотор, като системната мощност възлиза

Това, което всички специалисти очакваха, се случи – новото поколение Toyota Corolla седан получи хибридна версия. Машината дебютира в рамките на изложението в Лос Анджелис и ще тръгне в продажба от пролетта на следващата година.

Задвижващата система е доста добре позната и идва от Prius. Тя включва 1.8-литров двигател и електромотор, като системната мощност възлиза на 122 к.с. Японците обещават среден разход на гориво от не повече от 4.7 литра на 100 км пробег в смесен цикъл.

Никел-метал хидридна батерия съхранява електрическата енергия, която в последствие се използва за задвижване на автомобила. Интересното е, че пакетът от клетки е поставен под задните седалки, като не нарушава по никакъв начин обема на багажното отделение.

Японците не са дали много отличителни черти на новия си хибрид, като той прилича досущ на стандартната Corolla седан от ново поколение. Единствената разлика са няколко допълнителни лога.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт