728 x 90

Alfa Romeo Tonale предшества сериен хибриден кросоувър

Макар и да залага на ретро дизайн, чисто новият концепт на Alfa Romeo, Tonale, е поглед към бъдещето на компанията. Правещият своята световна премиера в Женева модел показва как би трябвало да изглежда сериен хибриден кросоувър от фирмата. За жалост, италианците не разкриват каква система стои под капак, но все пак знаем, че става дума

Макар и да залага на ретро дизайн, чисто новият концепт на Alfa Romeo, Tonale, е поглед към бъдещето на компанията. Правещият своята световна премиера в Женева модел показва как би трябвало да изглежда сериен хибриден кросоувър от фирмата.

За жалост, италианците не разкриват каква система стои под капак, но все пак знаем, че става дума за PHEV задвижване. Точно такава система се очаква да намери място и под ламарините на серийните модел, който ще видим най-късно през 2022 година.

Ретро дизайнерската линия се пренася от екстериора в кабината, където откриваме доста минималистично оформление с типични за марката черти като трилъчевия волан и приборното табло с два кръгли инструмента.

Alfa Romeo планира да има не по-малко от шест серийни хибридни модела с възможност за зареждане от контакта в продажба до 2022 година. Най-вероятно Tonale ще бъде първият от тях, който ще се появи на бял свят.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт