728 x 90

На изложението в Ню Делхи дебютира джипката Tata Sierra

Новият кросоувър Tata Sierra се оказа концепт, който възражда името на тривратия ван, произвеждан през 90-е години на миналия век. Между другото, дизайнерите са направили препратка и към външността на старата Sierra. Прототипът притежава четири врати – шофьорска, багажна и две пасажерски, едната от които е на релси. Седалките на втория ред във ванчето с

Новият кросоувър Tata Sierra се оказа концепт, който възражда името на тривратия ван, произвеждан през 90-е години на миналия век. Между другото, дизайнерите са направили препратка и към външността на старата Sierra.

Прототипът притежава четири врати – шофьорска, багажна и две пасажерски, едната от които е на релси. Седалките на втория ред във ванчето с лекота се трансформират като продължение на багажника.

От носа до опашката на Tata Sierra разстоянието е около 4,2 метра, което е сравнимо с Hyundai Creta, например. Интериорът в Tata-а е лишен от аналогови бутони и превключватели.

Цялото управление е поверено на цифрови прибори. Високите технологии дизайнерите са съвместили с елементи от истинско дърво.

Кросоувърът се базира на платформата Agile Light Flexible Advance, която се явява собствена разработка на Tata. Тя е разчетена и за ДВГ, и за елмотори.

Показаният концепт се явява "електричка", но всички нейни характеристики засега се пазят в тайна. Серийното производство на модела върху това шаси се планира да бъде организирано след две години.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт