728 x 90

Женева 2020: Czinger 21C – хибриден суперавтомобил, напечатан на 3D-принтер

Наименованието Czinger за пръв път се появи в медиите през 2017 година. Но и до ден днешен не сме уверени на 100 процента, как се произнася. Кевин Цзингер беше съавтор на концепта Divergent Blade от 2017 г., който се отличаваше с голямо количество 3D-напечатани детайли от метал. В частност, в рамата са използвани печатни алуминиеви

Наименованието Czinger за пръв път се появи в медиите през 2017 година. Но и до ден днешен не сме уверени на 100 процента, как се произнася.

Кевин Цзингер беше съавтор на концепта Divergent Blade от 2017 г., който се отличаваше с голямо количество 3D-напечатани детайли от метал. В частност, в рамата са използвани печатни алуминиеви възли, съединени с карбонови части – такъв строеж обезпечава примерно 10% по-ниска маса в сравнение с традиционната.

Сегашното съобщение за пресата не предоставя технически подробности за суперавтомобила Czinger 21C, който ще има ултралека мрежова рама от алуминий и карбон, подобна на Divergent Blade. Задвижването на хиперколата ще бъде поверено на "мощна" хибридна силова установка, вероятно с трансмисия за едновременно задвижване на двете оси.

Както и в Blade, мястото на шофьора в новия хиперкар е разположено в центъра на кабината, а отзад са разположени още две кресла. Czinger обещава да представи суперколата пред публика следващия месец по време на Автосалон Женева 2020.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт