728 x 90

Женева 2020: Европремиера за Rinspeed MetroSnap (видео)

Швейцарската фирма Rinspeed продължи своята концепция за модулна транспортна система със сменяеми специализирани капсули и универсални роботи-ходова част за тях. След проектите Snap и microSNAP, дебютирали на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас през 2018 и 2019 г., новаторите разработиха комплекса MetroSnap, представен на същото шоу в началото на настоящата година. Сега концептът

Швейцарската фирма Rinspeed продължи своята концепция за модулна транспортна система със сменяеми специализирани капсули и универсални роботи-ходова част за тях. След проектите Snap и microSNAP, дебютирали на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас през 2018 и 2019 г., новаторите разработиха комплекса MetroSnap, представен на същото шоу в началото на настоящата година.

Сега концептът предстои да бъде показан у дома  – в рамките на Автосалон Женева 2020. Rinspeed MetroSnap е нов компактен електрически безпилотник със заменяеми купета. В прототипа ходовата част и купето съществуват във вид на отделни сменяеми компоненти.

Платформата Skateboard и купето Pod може да се разработват отделно едно от друго и да се заменят, ако технически остареят или потрябва нов тип купе. Модулът Skateboard е способна самостоятелно да отиде да презарежда батериите, а Pod ще заменят в зависимост от нуждите. Според замисъла на авторите, Rinspeed MetroSnap би трябвало да работи нонстоп.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт