728 x 90

Bentley и Aston Martin може да пропуснат Автосалон Женева 2021

След отмяната на автомобилното изложение в Женева през 2020 г. мнозина автопроизводители се замислиха за необходимостта от подобни мероприятия. И за своето участие в тях. В частност, това са британците от Bentley и Aston Martin. През тази година тези компании се готвеха да представят в Швейцария свои нови модели, но бяха принудени да направят онлайн-презентации.

След отмяната на автомобилното изложение в Женева през 2020 г. мнозина автопроизводители се замислиха за необходимостта от подобни мероприятия. И за своето участие в тях. В частност, това са британците от Bentley и Aston Martin.

През тази година тези компании се готвеха да представят в Швейцария свои нови модели, но бяха принудени да направят онлайн-презентации. Както съобщава Autocar, шефът на Bentley Ейдриън Холмарк заяви, че ако обратната връзка от такива премиери бъде положителна, то в бъдеще "съвсем не е задължително да се присъства на автосалон". А главата на Aston Martin Анди Палмър е съгласен с него.

В това, че автосалоните, в съвременния си вид, постепенно залязват, се говори отдавна. И автопроизводителите започнаха все по-често да се отказват от участие в автомобилните изложби, предпочитайки специални мероприятия или онлайн-презентации. Но засега подобни изложения са все още живи, въпреки че коронавирусът внесе сериозни корективи в сроковете на тяхното провеждане през 2020 година.

Ще припомним, че основната нова кола на Bentley през тази година стана колекционерският роудстър Mulliner Bacalar, който получи името си от езерото Бакалар в Мексико, а външността – от юбилейния концепт EXP 100 GT. Това е първият от 1930 г. двуместен автомобил на марката. Началната стойност на автомобила е 1,5 млн британски паунда, като общо ще произведени 12 бройки от него. И всички те вече са продадени.

Що се касае Aston Martin, то той подготвяше за Женева 2020 спийдстъра V12 Speedster. Дизайнът на двуместния автомобил със 700 "коня", без покрив и предно стъкло е вдъхновен от легендарния DBR1 от 1959 г., спечелил гонката в Льо Ман, както и концепта от 2013 г. Centenary CC100 Speedster. Новата кола ще бъде в тираж от 88 екземпляра с единична цена от 765 000 паунда.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт