728 x 90

Разгледайте богата колекция на ретро автомобили в София

    Изложбата с коли от различни епохи на XX в. ще се проведе паралелно с Automotive Expo Sofia в Интер Експо Център. Те са стилни, изпълнени с чар, горивото е живителната им сила, а двигателите с вътрешно горене са техните сърца. Ако някой ни постави нелеката задача да опишем ретро автомобилите с едно изречение, то би било

    Изложбата с коли от различни епохи на XX в. ще се проведе паралелно с Automotive Expo Sofia в Интер Експо Център.

    Те са стилни, изпълнени с чар, горивото е живителната им сила, а двигателите с вътрешно горене са техните сърца. Ако някой ни постави нелеката задача да опишем ретро автомобилите с едно изречение, то би било именно това. Но можем ли да се спрем само с няколко думи? Освен, че носят духа на своето време, те завладяват съзнанието на малки и големи по цял свят. Затова въобще не е изненадващо, че дизайнерите на съвременните автомобили черпят често-често вдъхновение и идеи от далечните си предшественици.

    Съвсем скоро, от 15 до 17 юни, ретро автомобили от различни епохи ще покорят с блясъка си публиката в София. Над 30 коли от 20-те, 30-те, 50-те, 60-те и 70-те години на XX в. се „събират“ на Изложбата на класически и ретро автомобили от ХХ в. в Интер Експо Център от 15 до 17 юни. Събитието се организира от Интер Експо Център и Софийски авто-ретро клуб (САРК). Изложбата ще се проведе паралелно с българското международно изложение на автомобилната поддръжка и следпродажбения сервиз Automotive Expo Sofia, подкрепено от световния бранд Automechanika.

    Автомобилите, които ще се включат в първата подобна изложба на закрито в България, са предварително подбрани и от различни категории. „Всички те са носители на награди от много конкурси“, споделят организаторите.

    Бързи, революционни, стилни, концептуални

    Като за начало – загатваме, че ще има Ferrari. Кой обаче ще бъде моделът на Черния кон, ще разкрием съвсем скоро. В ретро-изложбата ще се включат и няколко автомобила на BMW, някои от които са част от религията на авто-ценителите. Със стила си завладява BMW Coupe 700, а с чара си и концептуалността си BMW Izeta. Но! На вашето внимание – негово величество BMW 635csi. Да, първото поколение на гамата автомобили BMW Серия 6 Grand Tourer също ще бъде в Интер Експо Център. По червения килим ще мине и един от най-революционните модели в историята на автомобилостроенето. Ситроен ID 19, или Ситроен DS. Футуристичен и проектиран от Фламинио Бертони и инженера Андре Льофевр, този автомобил дарява широката публика с възможността да се възползва от предимствата на хидро-пневматичното самонивелиращо се окачване.

    И като за финал, но не съвсем. За почитателите на пикапите и тяхната история също ще има изненади. Сред тях е Пежо 201 пикап. В категория „Довоенни“ пък откриваме едно специално Рено… А изпитващите носталгия по народните коли от бившия Източен блок, ще могат да се насладят на Zaz 968 от 1972 г.

    Искате да видите десетки класики от 20-те, 30-те, 50-те, 60-те и 70-те години на XX в.? То тогава Изложбата на класически и ретро автомобили от ХХ в. в Интер Експо Център от 15 до 17 юни е мястото, което трябва да посетите.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт